Pospravljanje mi je bilo od nekdaj nekaj zoprnega, neprijetnega. Zdelo se mi je, da preveč časa porabimo za nekaj, kar traja zelo kratek čas – pospravljeno stanovanje. Ko sem se odločila za korak s Tino, me je bilo v začetku malo strah. Vedela sem, da bo to več kot le pospravljanje, da bo šlo za globje vzorce, ki jih bom morala spremeniti. A po vsakem njenem obisku sem se počutila mirnejša in bolj lahkotna. Sedaj  se veliko lažje lotim  projektov, ki sem jih odlagala več let. Ko enkrat izkusiš svobodo pospravljenega bivališča, te občutek napolni z zaupanjem in mirom.

Katja

Če ste Tino povabili v svoj dom zgolj, da vam pomaga razmisliti o tem, kako pospraviti in urediti svoje bivališče, potem boste prijetno presenečeni. Proces pospravljanja bo v vas sprožil tudi razmišljanje o urejanju drugih področij vašega življenja. Tina na svoj neprisiljen in umirjen način kaže pot, kako zaživeti polneje v urejenem domu.

Mojca

Priznam – sem obsedena s čistočo in pospravljanjem. Oblačila zložena po barvah, po velikosti, urejene in organizirane omare v kuhinji, vse na svojem mestu, pospravljeno in označeno orodje in predmeti v kleti, urejena okolica vrta… Vse to je del naše hiše od vekomaj. Ko pa sem spoznala Tino, mi je spremenila mišljenje o shranjevanju predmetov in oblačil, o dolžini uporabe predmetov in sami organizaciji shranjevanja.

Na delavnici, ki jo je vodila, je s svojo mirno naravo in na prijeten, nevsiljiv način predstavila sisteme pospravljanja. Predstavila je, zakaj je potrebno prečistiti hišo oz. stanovanje, kaj obdržimo in kaj zavržemo, prikazala enostavne metode zlaganja oblačil, shranjevanja v škatle in predale, ki jih že imamo doma. Delavnica je moj način pospravljala delno spremenila in tudi izgled polic, omar, predalov  je dobil nov izgled in namen. Metoda se je prijela in ohranila tudi pri otrocih in njihovih partnerjih, predvsem pa pri meni –  kljub moji železni in utečeni navadi čiščenja in pospravljanja. Hvala Tina.

Tatjana

Procesa preobrazbe mojega doma si brez Tinine pomoči ne znam predstavljati. Njena predanost in navdušenje sta nalezljiva. V tem procesu je odločitev najmanj toliko, kot je stvari v domu – to zna biti včasih naporno in v kritičnih trenutkih, ko mi je zmanjkalo motivacije, me je Tina znala prijazno, a vztrajno spodbujati. Ob njeni neizmerni potrpežljivosti in spoštovanju mene, mojih stvari, mojih čustev, spominov… sem lahko bila to, kar pač sem, hkrati pa mi je z zelo razumnimi in nevsiljivimi idejami pomagala, da sem na novo spoznavala sebe in svoj dom.

Kuhanje mi sicer ni v največje veselje, vendar mi je Tina pomagala ustvariti najljubši detajl mojega doma ravno v kuhinji – predal za začimbe, ki mi nariše nasmeh vsakič, ko ga odprem… in tako po novem kuham vsaj z nasmehom, če že ne z veseljem :).

Vsekakor priporočam, da se na ta neverjetno osvobajajoči podvig preobrazbe svojega doma podate skupaj s Tino. Naučila vas bo neprecenljivih veščin.

Katja