Tina Markun je z 20-letnimi delovnimi izkušnjami, med katerimi je glavnina s področja komuniciranja in odnosov z javnostmi, pridobila dragoceno znanje za delo z ljudmi, poslušanje, razumevanje in iskanje rešitev ter imela veliko priložnosti za opazovanje, učenje in rast. Od nekdaj jo je zanimalo urejanje notranjih prostorov, da bi bili prijetni za bivanje, delo in ustvarjanje ter psihološki vidik vpliva prostorov na razpoloženje in počutje. V času študija francoščine je velikokrat obiskala Francijo in imela priložnost videti veliko različnih prostorov, ambientov in domov. Kasneje tudi v Avstraliji, od koder prihaja Tinin mož, in v Jugovzhodni Aziji, kjer ima korenine, in kamor se z družino tako radi vračajo.

Tino navdihujeta lepota preprostosti in  avtentičnost, ki sta, kot pravi, povsod in v vsakomur, le da se v naših prostorih, mislih in življenjih včasih lahko skrivata zaradi odvečnosti.

S šolanjem pri Marie Kondo, avtorici svetovne uspešnice z naslovom Umetnost pospravljanja – urejeno stanovanje bo spremenilo vaše življenje, je Tina Markun združila svoje izkušnje in zanimanja v edinstveno svetovanje, s pomočjo katerega preko urejanja domov pomaga posameznikom, parom ali družinam organizirati hišo ali stanovanje in narediti prostor za tisto, kar jim je pomembno.

Tina Markun je edina certificirana svetovalka za urejanje domov po metodi Marie Kondo v Sloveniji.