Ali sta naš dom in notranji svet povezana? Z Jano Lavtižar, psihoterapevtko, ki se veliko ukvarja tudi z  zasvojenostjo z nakupovanjem in motnjo kopičenja, sva sodelovali na javni tribuni z naslovom Urejen dom – urejen um ali obratno. Jana ima večdesetletne izkušnje s področij predelovanja, čiščenja in poslavljanja od preteklosti, kar njenim klientom omogoča, da lažje zadihajo in končno stopijo v sedanji trenutek in strastno verjame, da je v naših domovih manj v resnici več. Med drugim je prevedla tudi knjigo Dom brez odpadkov. Jano zelo cenim, je razmišljujoča, iskriva in duhovita sogovornica z ogromno znanja in izkušenj.

Na javni tribuni Urejen dom – urejen um ali obratno za Med.over.net o pomenu urejenega doma, od kod krama (v naši glavi in domu), kako se je učinkovito lotiti in kam z njo, da bo najbolje za nas, za druge in za naš planet, sva odgovarjali na vprašanja udeležencev. Povzetek razprave si lahko preberete tukaj.

Jana je za javno tribuno napisala tudi članek z naslovom Harmonija prostora, ki ne govori o arhitekturi in dizajnu, ampak o harmoniji med našim notranjim in zunanjim prostorom in o tem, kako naš duh zaživi, kadar telo prebiva v prostorih, osvobojenih navlake. Celoten članek lahko preberete tukaj. Naslednja skupna predstavitev z delavnico o pomenu urejenih prostorov, o  navezanosti na predmete, ki jih ne potrebujemo, izgovorih, ki nas ustavljajo, da se ne moremo posloviti od nakopičenih reči, in razlogih za to bo 11. maja. 2022. Več o dogodku tukaj. Povezava na spletno stran Jane Lavtižar: https://janalavtizar.com/