Lepo organizirana omara nam je lahko v veliko pomoč in veselje, ko se pripravljamo za službo, obveznosti, športne aktivnosti ali za na lepše. Bolj gladko se vrti tudi krog, ko oblačila potujejo iz omar preko nošenja, pranja in sušenja in ne obstanejo v košari z opranim perilom, ampak jih enostavno pospravimo nazaj, omara pa ostaja urejena ves čas.

S pokončnim zlaganjem lahko prihranimo veliko prostora  ne glede na to, ali oblačila shranjujemo v omarah ali predalnikih. Prav tako z enim pogledom vidimo, kaj imamo in kje. Tako prihranimo čas in tudi energijo za odločanje. Pokončno zložena oblačila se tudi manj gubajo. Kos, ki ga želimo obleči, je enostavno dosegljiv, prav tako z lahkoto oblačila pospravljamo nazaj. Po želji oblačila lahko uredimo bo barvah  in sicer od svetlejših spredaj do temnejših zadaj, kar naj bi bilo bolj privlačno za oči. Iz lepo urejene omare bomo oblačila tudi raje oblekli. Ko se pri zlaganju z dlanmi dotikamo tekstila, oblačila tudi pregledujemo, v kakšnem stanju so, in ostrimo svoj okus, kakšni materiali, barve in vzorci so nam pri srcu, kar nas spodbuja, da smo bolj premišljeni pri nakupovanju.

Poskusite tudi, da je v omari ena polica popolnoma prazna. Če ne gre, naj bo prazen vsaj del police. Ta prostor lahko uporabljamo za oblačila, ki še niso za pranje in jih bomo še kdaj oblekli in jih tako ločimo od ostalih kosov v omari.

Urejena omara je tudi odličen začetek temeljitega pospravljanja doma. Zakaj urejanje doma začnemo v garderobni omari, si lahko preberete tukaj.

Za zlaganje osnovnih kosov sem posnela kratek video, ki vam je lahko v pomoč in si ga lahko pogledate tukaj:

Pa še to: pokončno zlaganje se odlično obnese tudi pri pakiranju kovčka!

Tina Markun, Urejanje domov

Podpora in pomoč, da svoj dom pospravite enkrat za vselej, se obkrožite s stvarmi, ki jih imate radi, in ustvarite prostor, čas in veselje za tisto, kar vam pomeni največ.

info@tinamarkun.si