Si predstavljate garderobno omaro s skrbno izbranimi oblačili, ki jih radi nosite in ki se stilsko prilegajo vaši postavi, barvno pa tonom kože, las in oči? Poleg tega pa je omara lično in pregledno organizirana, da se brez napora uredite za delo, posebne dogodke, prosti čas in tudi za doma. Takšno omaro ima Saša Einsiedler.

Urejanje garderobne omare pri Saši je potekalo skupaj s strokovnjakinjo za celovito podobo osebnosti Leo Pisani, saj si je Saša zaželela tako svetovanje za oblačenje kot tudi za organizacijo omare. Pred skupnim srečanjem je Saša opravila posvet v Leinem studiu za barvno analizo in osebni slog oblačenja, za organizacijo omare pa je izpolnila vprašalnik za razmislek o življenjskem slogu. Sašin življenjski slog vključuje pogoste nastope na konferencah kot gostja, vodenje delavnic, jogo, šport in vrtnarjenje, zelo veliko pa ji pomeni preživljanje časa doma in na vrtu s svojimi najbližjimi in prijatelji.

In kako smo se lotile? Najprej smo izpraznile vse police in predale, vsa oblačila razvrstile po kategorijah, sledil je pregled oblačil, nato pa organizacija. Nekajurno delo, veliko odločitev za Sašo, ogromno spominov, nekaj na novo odkritih zakladov in novih možnosti za različne priložnosti. Saša je bila pripravljena odgovoriti na nekaj mojih vprašanj.

Saša, kaj je bil tvoj glavni razlog, da si se odločila za preobrazbo svoje garderobne omare?

Lani smo prenavljali hišo in vedno znova mi je pogled uhajal v mojo omaro. Vedela sem, da imam stvari preveč. Z Leo Pisani se poznava že dolgo in rada poslušam njene nasvete, zato mi je ves čas odzvanjal njen stavek, da je tudi pri oblekah »manj več«. No – nikakor nisem znala sama razločiti, kaj je tisto, kar v omaro ne sodi več. Potem pa sem se še zgrozila nad tem, da nisem ravno najbolj natančna zlagalka perila in da včasih naredim vse bolj na hitro. Želela sem si, da bi me nekdo naučil, mi pokazal, vendar sem odločitev, da grem v akcijo kar nekako odlagala. Dokler… dokler se ni pokazala ta izjemna priložnost, da vaju lahko sprejmem kar obe! Neskončno hvaležna!

Vem, da ni enostavno odpreti svoje omare, kako pa si se ti počutila pred Leinim mojim prihodom na dom in potem med urejanjem garderobe?

Jooj, skrbelo me je, kaj vse bom o sebi izdala z omaro. Pomislila sem, da bi hitro vse pospravila, preden prideta, da že sama naredim nek izbor… Seveda me je skrbelo tudi, kako se bom lahko poslovila od nekaterih oblačil, na katere me vežejo lepi spomini, sem jih prejela v dar ali pa so bili dragi.

No, za pospravljanje mi je tako ali tako zmanjkalo časa, tako da sem si rekla, češ, naj vidita, kako je v resnici. Pa sploh ni bilo hudo!!! V bistvu sta me kar malo pohvalili, da je vse v redu in da imam čisto »normalno« omaro.

Priznam pa, da sem se kar malo oddahnila, ko sem videla, da sta obe tako topli, prijazni, znata poslušati, da sta obe pravi profesionalki!

Imela si kar nekaj oblek, med katerimi so bile nekatere zelo posebne in so bile narejene po meri za posebne priložnosti in televizijske nastope. Kako si se počutila, ko si se soočila s temi kosi?

Na nekatere me res vežejo lepi spomini, na druge manj. Lea se je smejala moji izjavi, da jih lahko obdržim za »maškare«. Je rekla, da je to vedno zadnji izhod strank, ki jo poskušajo prepričati, da nečesa ne bi vrgli proč.

No, nekaj oblek pa je res takšnih, da si zaslužijo posebno mesto v omari, so namreč nekako okras omare.

Pri pregledovanju oblačil je ženske najbolj strah, da jim bo žal, da so kakšne obleke dale stran, ker bi jim mogoče še kdaj prišle prav. Kako pa si se ti počutila ob pogledu na oblačila, za katera si se odločila, da ne gredo več nazaj v omaro?

Moja prednost je v tem, da imam tri hčerke. Sicer sta dve že višji od mene, pa vendar je veliko možnosti, da so jim kakšni kosi prav. Tista oblačila, ki jim ne ustrezajo in so res nekoliko boljša, vendar niso več zame, pa sem shranila v platneno vrečo in skrila.☺️Če jih čez leto dni ne bom pogrešala, gredo naprej do prijateljic.

Kaj je največja pridobitev in kaj je drugače po tako temeljitem pregledu vseh oblačil in organizaciji omare?

Oh, takšna lahkotnost zdaj sije iz moje omare! Kar lažje diham, ko jo odprem. Do zdaj nisem pogrešala še niti enega oblačila, res je, da sem si kupila par novih stvari, ampak ne veliko in tako lepo je pogledati te barve, ki me kar kličejo iz omare!

Takoj bi se odločila za vajino storitev še enkrat. Res takoj. Če bi vedela, kakšno olajšanje prinese, ne bi čakala tako dolgo.

Kako je potekalo naše delo, si lahko pogledate v videu tukaj.

Tina Markun, Urejanje domov

Podpora in pomoč, da svoj dom pospravite enkrat za vselej, se obkrožite s stvarmi, ki jih imate radi, in ustvarite prostor, čas in veselje za tisto, kar vam pomeni največ.

info@tinamarkun.si